Pejl

Era bästa berättelser

Fler än en femtedel av de 60 000 personer som gjort SVT Nyheters bredbandstest har också skickat in berättelser. I den här kartan lyfter vi fram några av dem, tillsammans ger de en bra bild av vilka åsikter och tankar som kommit in till oss.

Tryck på en av prickarna för att läsa berättelsen från den orten.

Gensvaret på SVT Nyheters bredbandstest har varit överväldigande. Över 60 000 personer har gjort testet och av dem har fler än 13 000 skrivit in berättelser. I den här kartan har vi gjort ett axplock av era synpunkter och tankar kring hur just ert bredband fungerar.

Era berättelser

I kartan kan du bland annat hitta följande berättelser:

Från Nyland i Västernorrland berättas: "Problemet är oftast operatören som som har dålig tele linje. Vi har betalat fullt pris i alla år och har så dålig linje att minst 3-4 ggr år är vi helt utan telefon och internet. Ibland är vi utan i veckor. Det är som att betala för en bil som bara går ibland!"

Från Bromölla i Skåne berättas: "Vi har datamängd 100 GB/månad. Det räcker inte när man är två tonåringar och två vuxna som använder bredbandet. Och att köpa till med data blir för dyrt. Kostnaden är ORIMLIG för det man kan behöva köpa till.Det lär ju inte vara problem med att nätet inte räcker till då ALLA får ny data mängd samma dag (den förste i varje månad)."

Från Glava i Värmland berättas: "Det är egentligen orimligt att befolkningen på landsbygden skall tvingas genomföra bredbandsutbyggnaden på egen hand. En fungerande infrastruktur i form av både vägar, fungerande telefon och digital kommunikation är en förutsättning för att vi i glesbygd skall kunna fortsätta att leva och verka."

Från Gävle i Gävleborgs län berättas: "Bedriver IT, bygg och uthyrningsföretag av kajak/kanot. Kan ej lita på min uppkoppling, tappar anslutningen ibland hela dagar, halva dagar, kan tappa anslutningen 2 ggr per minut. Mycket stort problem! Överväger att flytta till plats där det finns fiber. Alternativa lösningar saknas..."

Från Nysäter i Värmland berättas: "Det är skit att jag blir av med mitt ADSL i slutet av juni, ännu ett steg i nedläggningen av landsbygdens "service". Om jag skall fortsätta att ha liknande hastighet (och fri surf) måste det bli fiber och då måste man ha gott om pengar för den anslutningen kostar 17000:- Som (fattig) pensionär finns inte den möjligheten."

#ettsverige


© Sveriges Television AB