Med världen som arbetsplats

Den här utställningen visar mitt 2015 i tio bilder. Ett år där jag kom att arbeta i 20 länder. Många av jobben jag skildrat har kommit att handla om flyktingströmmarna genom Europa. Men även om ebolans utveckling i Afrika och terrorismens allt mer påtagliga närvaro i vårt samhälle. Men det absolut viktigaste, oavsett rubrik – är att möta människor. Att berätta deras historia och att göra deras röst hörd. Och det är ett fint förtroende att få bära alla dessa människors röst vidare – ända hem till dig.

Kathmandu, Nepal • Enligt nepalesisk tradition rakar du av dig allt hår om du förlorat en förälder. Pojken förlorade båda sina föräldrar i jordbävningskatastrofen som kostade nära 3.000 människor livet och över 14.000 skadades.

Paris, Frankrike • Många samlades för att tillsammans gå till en av attentatsplatserna på Rue de Charonne. De gick tillsammans för att hedra offren, men också för att finnas där för varandra. Sorgen var stor utanför La Belle Equipe, där 19 människor miste livet i terroristattacken den 13 November. Totalt dödades 130 människor och 350 skadades svårt i terrorattentaten i Paris.

Diyarbakir, Turkiet • En kvinna sitter med sin son utanför deras hem. Utegångsförbudet är nu hävt, och de försöker återgå till vardagen. Hårda strider mellan turkiska regeringsstyrkor och PKK ägde rum här – mitt i bostadsområdet, bland civila, i centrala Sur.

Bukarest, Rumänien • I en tunnel under tågstationen Gara de Nord i centrala Bukarest lever många hemlösa romer. Många är drogmissbrukare. Flera berättar hur de varje dag kämpar för att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa heroin.

Makedonien • Gränsen mellan Makedonien och Grekland är stängd och den makedonska polisen har satt upp stängsel och taggtråd för att förhindra att flyktingar tar sig över gränsen. Många är nu fast och vet inte vart de ska ta vägen. – Det är som att se framtiden, utan att kunna nå den, säger Achraf från Pakistan.

Lesbos, Grekland • Wedd och hennes dotter är helt utmattade efter den farliga resan över Medelhavet. – Jag har sett på tv att många föräldrar förlorat sina barn när de försökt korsa samma hav som jag precis korsade med min lilla flicka. Det var det som skrämde mig mest, berättar Wedd.

Kathmandu, Nepal • Sjukhusen i centrala Kathmandu börjar nu få in andra vågens skadade. Många har grävts fram ur ruinerna som jordbävningen lämnat efter sig. Pandau Pijol har brutit båda sina ben och ena armen. Han väntar här på att få träffa en läkare.

Ankara, Turkiet • Zehra förlorade sin son Korkmaz i terrorattentatet den 10 oktober. Två självmordsbombare dödade nära 100 människor och över 200 människor skadades svårt. Zehra skriker ut sin sorg när hon på en minnesceremoni tar farväl av sin son.

Monrovia, Liberia • Doktor Leona har precis vart inne i högriskzonen i den största ebolakliniken i Monrovia. Hon ska nu passera den sista säkerhetskontrollen. Över 11.000 människor dog till följd av ebola innan epidemin kunde stoppas.

Duhok, Irak • Haiv är en till synes glad 17-årig tjej som har nära till skratt när vi sitter ner bredvid varandra i ett flyktingläger i Dohuk i norra Irak, ett läger där många yazidiska kvinnor som varit fångar hos Islamiska Staten lever idag. De bär alla på fruktansvärda historier, så lika - men ändå så olika. Det berättelserna har gemensamt är sexuella övergrepp, misshandel och förnedring till den grad att man har svårt att ta in och förstå vad de gått igenom.