Pejl

VALU

Bäst politik

Välj ämne

För att se den interaktiva grafiken måste du ha JavaScript aktiverat, och använda en modern webbläsare som exempelvis Google Chrome, Mozilla Firefox eller Internet Explorer 9 och uppåt. Läs mer här.

Parti med bäst politik när det gäller svensk ekonomi

V
S
MP
C
FP
KD
M
SD
FI

De politiska partierna har har olika profilfrågor hos väljarna. Här kan du se hur fördelningen för de olika ämnena ser ut.

Vi har tittat på frågan "Vilket parti har bäst politik när det gäller..." och listat tolv ämnen: svensk ekonomi, sysselsättning, miljön, sjukvård, social välfärd, skola, skatter, pension, din egen ekonomi, flyktingar/invandring, jämställdhet samt vinster i välfärden. Alternativet "Ingen uppfattning" redovisas inte men räknas med i beräkningen vilket gör att alla partier tillsammans inte blir 100 procent.

Observera att det rör sig om ovägd data. Historiskt sett har MP, FP, V och FI tenderat att vara överrepresenterade och SD, C och S underrepresenterade i de oviktade Valu-siffrorna jämfört med det slutgiltiga valresultatet.

Om Vallokalsundersökningen

Valu är Sveriges Televisons vallokalsundersökning som har gjorts för alla nationella val i Sverige sedan 1991. Här visar vi enbart ovägda siffror från undersökningen om inget annat anges.

Syftet med Valu-redovisningen är att möjliggöra analyser av hur och varför väljare röstar som de gör. För ett fullständigt valresultat i rekommenderar vi Valmyndighetens hemsida.

Här kan du läsa mer om Valu.

Publicerad:

Utforska själv


© Sveriges Television AB