Pejl

Inför finalen – Champions League-quiz för proffs

Fråga ·  Bafétimbi Gomis har rekordet för snabbast hat-trick i Champions League. Inom hur många minuter gjorde han det?

10 minuter
8 minuter
6 minuter
15 minuter

Året var 2011, Gomis spelade för det franska laget Lyon och gjorde det snabbaste hat-tricket i Champions Leagues historia mot det kroatiska laget Dinamo Zagreb.

Fråga ·  I vilka matchminuter har de flesta målen gjorts hittills (inte kvalomgångar)?

Minut 1-15
Minut 31-45
Minut 46-60
Minut 76-90

Totalt har 357 mål gjorts än så länge, av dem sattes 74 bollar i minut 16-90 vilket gör det till den mest måltäta kvarten.

Fråga ·  Vilken spelare har gjort flest mål någonsin i Champions League, med 77 mål totalt varav tio gjordes säsongen 2014/2015?

Cristiano Ronaldo
Raúl González
Lionel Messi
Ruud van Nistelrooy

Frustrerad över att det finns två rätta svar? Lugn, du får rätt för båda. Både Ronaldo och Messi har gjort hela 77 mål varav tio 2014/2015.

Fråga ·  Vilken säsong satte ett av årets finalist-lag rekord i flest mål gjorda på en säsong?

1999/2000
2013/2014
2001/2002
2000/2001

Rekordet står sig sedan säsongen 1999/2000 då FC Barcelona gjorde 45 mål på 16 matcher.

Fråga ·  Vilken målvakt har gjort mål mot Juventus tre gånger?

Sinan Bolat
Vincent Enyeama
Iker Casillas
Hans-Jörg Butt

Målvakten Hans-Jörg Butt har gjort tre mål på straff mot Juventus med tre olika klubbar bakom sig.

Fråga ·  Säsongen 2000/01 drog Juventus på sig 5 röda kort. Men hur många har de fått sammanlagt genom åren?

15 kort
11 kort
13 kort
20 kort

Edgar Davids hjälpte under sin tid Juventus till förstaplatsen genom att vara den mest utvisade personen i Champions League, tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

Fråga ·  Vilken av följande spelare från FC Barcelona har INTE missat en Champions League-final på grund av att de varit avstängda?

Eric Abidal
José Pinto
Samuel Eto’o
Dani Alves

Samuel Eto'o blev matchens lirare i finalen 2006. Han är även en av de få spelare som gjort mål i mer än en finalmatch.

Fråga ·  Vilken av följande spelare har tröjnummer 9?