Pejl

Champions League-statistik för nördar

Juventus Carlos Tevez sätter straffen mot Real Madrid under semifinalen i Champions League. Målet är markerat i rött i illustrationen till vänster. Foto: TT/SVT.

Du har lusläst matchstatistiken, studerat analyserna och spekulerat om uppställningen inför Champions League-finalen på lördag, men längtar fortfarande efter fler siffror. Varsågod, här följer allt du vill veta om finalisternas mål. Och lite till.

Det är giganterna Barcelona och Juventus som på lördag ska avgöra årets upplaga av Champions League på Olympiastadion i Berlin. Med 24 matcher i ryggen sedan gruppspelen har det blivit en del mål för de två lagen, närmare bestämt 43 stycken.

Favorittippade Barcelona dominerar målstatistiken, med 28 stycken mot Juventus 15 (självmål ej inräknade). Men skottsiffrorna visar, kanske något förvånande, att lagen skapar ungefär lika många chanser. Barcelona 175, Juventus 150.

Det betyder att Barcelona har haft en träffsäkerhet på 16 procent, medan Juventus sätter bollen i mål endast tio procent av gångerna. I visualiseringarna nedan kan du utforska båda lagens samlade skott under turneringen.

Juventus skottpositioner under Champions League

Tid: 0

Mål: 0

Skott: 0

Du kan interagera med fotbollsplanerna genom att dra i reglagen, eller klicka på playknappen för att se en simulering av alla skott under säsongen sedan gruppspelen. Klicka på cirklarna för mer information.

Barcelonas skottpositioner under Champions League

Tid: 0

Mål: 0

Skott: 0

Spelarnas positioner och lagens samlade skottstatistik är hämtade från amerikanska ESPN.

Utforska själv


© Sveriges Television AB