Pejl

VALU

Jämför olika partiers väljare

Så många har stort förtroende för politikerna

För att se den interaktiva grafiken måste du ha JavaScript aktiverat, och använda en modern webbläsare som exempelvis Google Chrome, Mozilla Firefox eller Internet Explorer 9 och uppåt. Läs mer här.

Valu har sedan 1991 frågat väljarna om deras inställning svenska politiker. Här redovisar vi dem som säger att de har "mycket stort" eller "ganska stort" förtroende.

Frågan som ställdes var "Allmänt sett, hur stort förtroende har du för svenska politiker?". I grafen ovan kan du jämföra hur stor andel av de olika partiernas väljare som svarat "mycket stort" och "ganska stort". Du kan också välja att se resultatet för alla som svarat med alternativet "Alla".

Om Vallokalsundersökningen

Valu är Sveriges Televisons vallokalsundersökning som har gjorts för alla nationella val i Sverige sedan 1991. Här visar vi enbart ovägda siffror från undersökningen om inget annat anges.

Syftet med Valu-redovisningen är att möjliggöra analyser av hur och varför väljare röstar som de gör. För ett fullständigt valresultat i rekommenderar vi Valmyndighetens hemsida.

Här kan du läsa mer om Valu.

Publicerad:

Utforska själv


© Sveriges Television AB